Newspaper

Nieuwe Nederlandse MMA-organisatie met evenement in mei officieel van start

Levels Fight League (LFL), een in Amsterdam gevestigde MMA-organisatie, heeft vandaag zijn eerste gevecht aangekondigd. Op 30 mei zal de populaire Nederlandse vechter Joey Berkenbosch in de headliner tegenover de Canadees Julien Leblanc staan, om zo het eerste evenement af te trappen.

De vechtsportorganisatie vestigt zich tussen de gevestigde orde zoals Bellator, UFC en andere internationale vechtsportbonden. De evenementen van LFL zullen dan ook wereldwijd online te bewonderen zijn via Pay Per View. De bedoeling is om Nederlandse vechters een veilig en professioneel platform te bieden, waardoor ze hun carrière vooruit kunnen helpen.

Vechtsport Info kondigde vandaag de lancering van LFL aan. Het is niet de eerste keer dat er een vechtsport organisatie met internationale allure in ons land het daglicht ziet. Glory Kickboxing en Enfusion, inmiddels uitgebreid met vertakkingen in diverse landen, zijn hier een voorbeeld van.

MMA laten groeien
Het eerste evenement van LFL zal dus plaatsvinden op 30 mei. Er zal geen publiek aanwezig zijn, wel is het te volgen via het online streamingplatform Fite.tv. Naast professionele MMA-wedstrijden zullen ook de amateurs een plek krijgen bij de organisatie. Initiatiefnemers van LFL zijn voormalig prof-vechter Donovan Panayiotis en de Nederlandse zakenman Bart Deuss.

Panayiotis en Deuss willen de Mixed Martial Arts (MMA) laten groeien in ons land, waar bij het grote publiek het kickboksen en boksen nog steeds de meest populaire vechtsporten zijn.

Bron: ad.nl