Murthel Groenhart gaat in oktober op voor derde MMA-zege op rij

LFL6 Murthel Groenhart

BRON: AD.NL

Voormalig Glory-kampioen Murthel Groenhart (35) gaat op 2 oktober proberen om ook zijn derde MMA (mixed martial arts)-partij te winnen. Hij vecht dan onder de vlag van Levels Fight League tegen de Pool Max Siewruk in het Transformatorhuis in Amsterdam.

Groenhart is een gevierd kickbokser en besloot zijn carrière nieuw leven in te blazen door de overstap te maken naar de MMA. Vanuit Levels Fight League, een beginnende organisatie gevestigd in Amsterdam, hoopt ‘The Predator’ nog eens getekend te worden door één van de toonaangevende MMA-organisaties in de wereld. Zijn eeuwige concurrent in het kickboksen, Cédric Doumbé (30), koos onlangs ook voor een MMA-carrière. Groenhart daagde de Kameroense Fransman laatst al uit voor een gevecht, maar tot een confrontatie is het niet gekomen.

Groenhart gaat wel op 2 oktober zijn ongeslagen record in de MMA – hij won twee keer eerder bij LFL van respectievelijk Marcelino Kemna en Kristof Kirsch – proberen uit te breiden. Zijn tegenstander Siewruk staat op een verloren en een gewonnen MMA-partij in zijn loopbaan.

Get access

Andere bevestigde partijen voor het zesde LFL-evenement:
Melvin van Suijdam – Liam Etebar
Jason Wilnis – Ahmed Sami
Gino van Steenis – Adrian Osmanski
Aiden Lee – Paulo Bananada
Massaro Glunder – Silvis Jansons