Newspaper

MMA-fenomeen Joey Berkenbosch: ‘Mijn rivaal overleeft de eerste ronde niet’

Joey Berkenbosch is een waar fenomeen in de worstelwereld binnen ons land. Zondag staat de Amsterdammer in de MMA-kooi bij de nieuwe vechtsportorganisatie Levels Fight League (LFL). De rivaal van Berkenbosch zal de eerste ronde niet overleven, zo voorspelt hij.

In een video-interview met Vechtsport Info vandaag zegt Berkenbosch, die als boegbeeld van de LFL-organisatie gezien kan worden, dat hij al precies weet hoe hij Robert Valentin aankomende zondag zal verslaan ,,Ik ga ervoor hem zo snel mogelijk naar de grond te krijgen en schakel hem dan uit met mijn elleboogstoten”, zegt Berkenbosch.

Live meekijken
Bij het debuterende Level Fight League is het gevecht tussen Berkenbosch en de Zwitserse Valentin de headliner. Toch lijkt dit de sympathieke vechter onberoerd te laten. Met Hollandse nuchterheid zal hij de strijd aangaan. ,,Hij overleeft de eerste ronde niet. Hij zal merken wat het is om met een worstelaar de MMA-kooi in te gaan. “

Berkenbosch, die uit een echte worstelfamilie komt en letterlijk op de mat opgroeide, traint met verschillende bekende vechters, zoals Bellator-kampioen Gegard Mousasi; ,,Van Gegard pik ik tips op, maar ook van Bert Kops (de bekende coach, red). Dit soort hulp maakt mij een betere vechter. “

Trainen en werken
Het gevecht van Berkenbosch en het Level Fight League-evenement is online onder andere te volgen via de website van de organisatie. ,,Voor de prijs hoeven de fans het niet te laten, het is goedkoper dan naar Glory Kickboxing kijken en welhaast even spannend”, aldus Berkenbosch die in het dagelijks leven brandweerman is. Of zijn werk goed te combineren is met de sport? ,,Jazeker, de hele kazerne staat achter me en er is een sportzaal waar ik lekker kan trainen tussen de oproepen door.”

Zondag zal blijken of Level Fight League een stempel kan drukken binnen de Nederlandse vechtsportwereld, maar ook internationaal. Er vechten MMA-vechters uit diverse landen, dus daar zal dit evenement ook met argusogen worden gevolgd.

Bron: ad.nl